петък, 9 октомври 2015 г.

КРЪВНИТЕ ГРУПИ*



Според японската наука Кетсу ЕКИ Гата, кръвната група определя нашия характер. Зависимостта е открита през 1972 г. от професорът по психология Такежи Фурукава (Takeji Furukawa). Сред своите студенти той забелязал,  че тези с кръвна група „А” са много умни, а с кръвна група „В”  - много настоятелни и упорити.
Кръвна група „О” – Ловци.
Хората с кръвна трупа „О”са общителни, изразителни и страстни. Те лесно могат да мотивират хората, така че от тях стават отлични лидери и мениджъри. Обикновено хората жадуват да общуват с тях, горди са да бъдат от близкото им обкръжение.  Притежателите на тази кръвна група са уверени в себе си, приятелски настроени, щедри и склонни да помагат на другите.
Те прекалено много обичат да печелят са най-подходящи за бизнесмени или спортисти. Не обичат скучната работа и винаги търся с кого да се конкурират. За такива хора често казват, че са егоцентрични, и не признават грешките си.  И това е почти вярно. Имат творчески ум и обичат да са център на вниманието. Ценят независимостта си. Гъвкави са. Имат идеалистична представа за света, обичат конкуренцията и възможността отново и отново да доказват, че са прави.
Понякога собствениците на първата група от кръв са невежи, ревниви, завистливи и непостоянни.
С тази кръвна група са  Ал Капоне и Михаил Горбачов
 
Кръвна група „А” - Земеделци.
Смята се, че хората с кръвна група „А” са спокойни, сериозни и емоционално стабилни. Те се харесват на другите, и почти никога не изпадат в истерия. Имат силен характер и са надеждни и упорити. Понякога са срамежливи, но винаги са перфекционисти. Имат склонност лъжат. Въпреки това, са лоялни към своите приятели и колеги.
Хората с кръвна група „А” знаят как да пазят тайни, но не винаги са в състояние да изразят чувствата си към другите хора. Те непрекъснато се опитват да потискат емоциите си, защото се страхуват да не проявят слабост. Вътрешно те са доста крехки и често нервничат. Въпреки това, като правило, в тяхното обкръжение преобладават повече силните, отколкото слабите хора.
Притежателите на кръвна група „А” често пъти станат алкохолици. Имат художествен характер. Ако постигнат висоти в живота, започват да страдат от арогантност и инат.
С кръвна група "А" са Джордж Х.У. Буш и Бритни Спиърс
 
Кръвна група „В” – Номади.
Хората с кръвна група „В”, се отличават с любопитство и грижовност. Защитават не само собствените си интереси, но интересите на другите. Независимо от това дали някои знаят нещо за техните подвизи или не.
Те са лесно да се възбуждат, бързо "палят", но също толкова бързо губят интерес към новото начинание. Имат проблеми с определянето на приоритетите си. А понякога са толкова пристрастени към работата си, че буквално забравят, че има и други хора около тях.
Имат силен характер и независим дух.
Външно, изглеждат щастливи хора, пълни с енергия и ентусиазъм. Но това не винаги съответства на вътрешните им преживявания. Не прикриват вътрешните си приживявания нарочно, просто не искам да обременяват другите със собствените проблеми. Често мислят за другите повече, отколкото за себе си.
Хората с кръвна група „В”са страстни. За тях е важен всеки детайл и всяка съдба.
Те по правило са ентусиасти и независимостта силно ги влече. Но в същото време са чувствителни и непредсказуеми. Понякога са повърхностни, ненадеждни, егоистични и нетърпеливи.
С тази кръвна група са Джак Никълсън и Миа Фароу 
 
 
Кръвна група „АВ” - Загадъчни.
Притежателите на кръвна група „АВ”са непредвидими,  не търпят скуката и еднообразието, и ако се захванат за нещо, му отдава цялото си сърце и душа. Способността им да правят пари  е тяхна отличителна черта! Те виждат възможности там, където другите не ги виждат.
Често пъти тези хора страдат от раздвоение на личността. И с някои хора се държат по един начин, с други – по друг. Обективността не е от силните им качества. Склонни са към сантименталност и да разсъждава надълго и нашироко за абстрактни неща.
Като правило, те имат много приятели, обикновено се нуждаят време, в което да са насаме с мислите си. Не са склонни да поемат колективната отговорност, но лична – винаги, моля, заповядайте. Ето защо, такива хора се оказват обикновено много добри ш изпълнителни служители. Шефовете им са склонни да ги тероризира.
Притежателите на кръвна група „АВ”са ефективни, отзивчиви, внимателни, предпазливи, строги, темпераментни, докачливи и обичат да осъждат другите.
С тази кръвна група са Дж.Ф.Кенеди и Мерлин Монро 

ПРИЯТНО ЧЕТЕНЕ!
* - ПО МАТЕРИАЛИ ОТ ЧУЖДИЯ ПЕЧАТ. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар