вторник, 7 юли 2015 г.

Facebook закачки........



Има един лаф "Кога стана калайджия, кога му почерня задника!?"

В момента гледам един господин, завършил актьорско майсторство, журналист, писател.... а сега - специалист по МВР ( по повод участието на Тома Биков в предаването на Солаков в ТV СКАТ, 05.07.2015 г.).
 ***

За да си "пацифист" по дефиниция е необходимо да си: 
 1. Жена;

2. Журналистка;

3. По възможност - хубавелка;

4. С деколте по мярка, ама да събужда мераци....*

По същата тази дефиниция аз трябва да съм "милитарист", щото съм носил пагони.....

Пустото око на Мона Лиза (по-точно на един бивш генерал – Михо Михов. Вижда бре...... Добре, че е научил разликата между баптисти и пацифисти, щото през 1992 г. не я знаеше).


* - името на пацифистката се пази в ... да кажем редакцията (Юлия Манолова, ТV 7, 05.07.2015 г.).!

***

Г-жа Беновска пита (Канал 3, 05.07.2015 г.)! А г-н Красимир Велчев отговаря. Разговарят за четвъртата власт Гостът бил обиден. Някаква екстрасенска в студиото на „Хоризонт” (в един петък към 17:00 часа преди около месец) обидила депутатите, като ги нарекла, цитирам: „тъпи копелета”! Г-н Велчев поканил ръководството на БНР за една дискусия в Комисията по медии. Само че до момента никой не се бил отзовал на поканата му. Макар че депутатите им, цитирам: „гласували бюджета”. Тук има подтекст, но го оставям на читателя.

Та от тия неща г-н Велчев бил притеснен. Уронвал се, цитирам: „престижа на институциите”!

Взех, че се притесних и аз!

И се замислих за възможните решения!

Може да се върне член Първи на Конституцията, например! Опитът ми от Живково време показва, че това ще сложи край на унижаването на „престижа на институциите”. Освен вечер .....да кажем по време на пиенето на ракийката. Да ама някак си не е удобно пред Брюксел и чуждите амбасади в София?

След това се сетих за Димо Казасов* - министър на пропагандата (1944-1946) в правителството на Кимон Георгиев. Колко му е и днес да имаме такова министерство. Трябва само да се спретне закон, например „За защита на чистотата на българския език в медиите”. Тя цензурата ще си дойде сама! И това не ми прозвуча демократично!

Дойде ми наум, че е възможно хората в институциите да се поогледат в себе си и сами да не си „уронват престижа”! Но си спомних за Евангелието по Матея (7:3,5), цитирам: „Защо гледаш сламката в окото на брата си, пък гредата в своето око не усещаш? Лицемерецо, извади първом гредата от окото си, и тогава ще видиш как да извадиш сламката от окото на брата си?". Казах си - трудна, да не кажа невъзможна, работа за български политик.

И накрая прозрях най-простото решение - съдете ги г-н Велчев!

Журналистката, екстрасенската и .......

Поискайте записа на предаването от БНР и заведете дело за обида.

Май така се прави в демократичните държави?!

Знам ли?!
***

Според едно "грант"-овче  от Industry Watch  (Лъчезар Богданов, bTV-новините на 05.07.2015 г.) Ципрас плашел Европа, но тя си била научила урока как да си пази финансите и т.н. Глупавите гърци не можели да разберат, че плановете на кредиторите били в интерес на спасяване на гръцката икономика  и на народа!

Що така бе "грант"-овче?

Ципрас ли вдигна външния дълг на държавата си в последните пет години?

Кого пази тройката кредитори, "грант"-овче?

Народите си, или банкерите?
 ***

Госпожа Катя Пеева, копесондент на БНР в Атина (в ТV On Аir, разговор с Ивайло Лаков, 05.07.2015) твърди, че гърците не знаели за какво гласуват днес!

Машала госпожо, а циганите и турците в България знаят ли? Какви ги приказвам? Гаче ли ний българите знаем!?
 ***

Според съобщение на МВР на Гърция (публикувано в 02:51 ч. на 06.07.2015 г.) регистрираните избиратели в страната са 9 858 508. В референдума са участвали – 6 161 567 (62,50% от регистрираните), а с „OXI” са гласували 3 777 656 (61,31% от гласувалите).

Поредното българско политическо "ГРАНТ"-овче (Каролев, в момента и на държавна служба при министър Лукарски) твърди, че това били военните, държавните чиновници и пенсионерите. Ми те много бре! Тоз Ципрас ще да е фалшифицирал референдума!

"ГРАНТ"-овчето предрече и предсрочни избори в Гърция. Друг от "сътрапезниците" му в студиото на Нова ТV - професор Мишо Константинов разказа, че е имало време, когато гръцки министри са били осъждани и разстрелвани!

Поживём - увидим, доживём - узнаем, выживем - учтём! Колкото и някои люде да не долюбват този език.

***

А бре, Лилов! А бре, Григоре! От години те знам, че конфабулираш (покрай книгата ти за медицинските сестри в Либия). Ама поне се научи да изговаряш някои думи правилно, чоджум:

-Не е оШфорка, а е оФшорка;

-И бившия гръцки финансов министър се казва ВаруФакис, а не ВаруВакис.

Да знаеш, че в НАТФИЗ има учители по правоговор!

И когато разговаряш с люде, по-начетени от тебе (професор Дуранкев), помълчавай! Белким научиш нещо!!


***

Гледах един кратък ТV филм. За остров Гьокчеада (Турция). Рай за хората, които искат да избягат от шумотевицата на съвременния град. Журналистката разпитваше млад турчин, собственик на сърф-училище. Владееше долу-горе български. Научил го от учениците си. Но не за това ми е думата. Попита го каката, кои нашенски думи знае. И той усмихнато й отговаряше. Накрая го запита знае ли думата "корупция". Момчето и отвърна:

-Това не се ли викаше рушвет?

Що измисляме нови думи, бре хора. Ако кажем нашите "рушветчии" и на най-стария българин ще му стане ясно, че 136 години се борим с тая болести и не можем да я преборим.

***

Днес бил Световния ден на целувката! Чудя се кой от държавниците ни ще го открие? Ако се вярва на Кеворкян (Уикенд, бр.26 (607), 4-10.07.2015) най ще подхожда на Държавната ни Глава....


***

Коритаров може да бъде обвиняван в много неща, но едно не може да му се отрече - остър ум. Снощи в пещерата (ТV+, Свободна зона, 06.07.2015 г.), сравни политиката на кредиторите на Гърция, бих казал на Брюксел, с тази на Москва, по точно на ПБ на ЦК на КПСС от времето на Варшавския договор и СИВ.

Дали не е прав?

Москва наказваше непокорните с войски (Будапеща - 1956, Прага -1968).

Днес методите са сменени и БАНКстерите със съдействието на Брюкселските бюрократи не действат с танкове и пехота...

И какво от това?

***

Калфата (Ивайло Калфин, социален министър при Боко-2 и член на АБВ) смятал, че са нужни референдуми във Франция и Германия, за да отговорят гражданите им дали са съгласни да плащат гръцките дългове.

Аз пък си мисля, че гражданите на тези, че и на други държави в ЕС трябва да бъдат питани: "Искате ли да плащате заедно с гърците, огромните печалби на вашите и чужди БАНКстери?"

Могат да се получат интересни отговори!!

***

Д-р Илко Семерджиев казва, че приватизацията на здравните заведения е закъсняла. Може и да е прав. До момента в създаването на частни болници са налети над 5 млрд. BG лева. Отде свободни пари?

Д-р Стойчо  Кацаров твърди, че е по-добре късно, отколкото никога. И казва, че ние , простолюдието не сме чели проекта за Закон за изменение и допълнение на Закона за лечебните заведения*. Аз съм го чел и какво от това?

И на двама им вярвам. Все пак не съм бил толкова на високо във властта! Поназнайвам само някои неща около ВМА. Това също ми дава основания да им вярвам. Къде е по-лесно да ползваш държавното като частно. По известния модел "Кадурина-Тонев"! Да не си мислите, че патента е само техен? Казват, че е на цялата висша прослойка здравни мениджъри на държавни болници, за чиито доходи се говорят легенди.

Питам се обаче, защо министър Москов мълчи като комунист на разпит за предлаганият от него нов раздел ІІ, Приватизация в проекта! Да не би да се страхува, ще се получи като при приватизацията на БГА "Балкан" или на Кремиковци?

*-синоними на заведения в българския език са - търговска къща, предприятие, работилница, ателие, магазин, гостилница, ресторант, кръчма, сладкарница, учреждение, помещение, сграда, къща. Да видите думата болница?

***

3 777 656 гърци гласуваха за достойнството си и срещу изнудването от бандата на тримата (МВФ, ЕС и ЕЦБ) с "ОХІ".

И ние така гласуваме. Ката вечер. Пред шопската салата и студената ракийка. С "ОХ" и една сюрия цветисти попържни!

Ха наздраве!

***

На днешния ден - 07.07., преди 124 г., е роден контраадмирал Иван Вариклечков. "Отговорните" национални телевизии мълчат! Още по-гробовно мълчат и "отговорните" национални военни сайтове. Кротуват си и за факта, че на 10 октомври 1939 г., време на Коронен съвет при Борис ІІІ, се противопоставя за привързването на България към колесницата на Третия Райх. За което е уволнен. Пък след 09.09.1944 г. - съден!

Що да не мълчат. Ако проговорят, може и да лъсне трибуквието на днешните храбри комодори. Дето могат само да си траят. Пред Светинята Му и Държавната му Глава, пред хибридния министър и америчкото недоразумение в едно министерство. Ама как храбро си траят!!

Няма коментари:

Публикуване на коментар