понеделник, 29 юни 2015 г.

Едно мнение.....




Г-н Спиридонов е публикувал в Otbrana.com (28.06.2015 г.) материал от бригаден генерал Стефан Стефанов, бивш заместник-директор на Служба „Военна информация”, а в момента - председател на Комитета на випуските на НВУ „Васил Левски” и на дружество „Полковник Борис Дрангов” в Столичната организация на СОСЗР.


Чудесно заглавие - Дошло е време да се включим в политическите процес”.


Авторът вероятно е забравил, че военните отдавна са в политиката.


Да цитирам ли имена?


Текстът е и романтично написан, цитирам: „Време е да бъдем сплотени, въпреки разединението, което през последните години винаги ни е съпътствало. Или както казва ...... г-н Гигов (смолянския писател и един от най-големите изследователи за Орфей – бел. моя): „Разединението е нашето проклятие. Делим се отдавна и във всичко. Това е наказанието на българския народ. Забравили за снопа пръчки на Кубрат и за единството, ние губим силата си ......... „Когато военните започнат да се занимават с политика, значи в държавата ни нещо куца...” Приписват тези думи на известния в миналото банкер Буров.......... Дошло е време...да се погледнем в очите. Открито. И да изберем. Или ще бъдем част от решението, или, ще сме част от проблема. От нас зависи... (край на цитата)


Българската история помни активното участие на военните  в политиката - превратите от 1886, 1934 и 1944 г. Помни и ръководителя на последните два - известния Кимон Георгиев. Няма и как да забрави, че през 1934 г. правителството на Кимон  управлява страната само около 10 месеца (19.05. 1934 до 22.01.1935 г.). След  което, под натиск на Борис ІІІ. подава. оставка.


Защото патриотизмът и военната дисциплина не са били достатъчно условие, за да се управлява България. Тогава! А още повече днес, след 80 години.


По тази причина, лично аз не мога да бъда част от решението!

Не смятам обаче, че съм и ЧАСТ ОТ ПРОБЛЕМИТЕ, уважаеми г-н бригаден генерал.


ЗАЩОТО СЪМ ИМАЛ МНЕНИЕ ПО ТЯХ!


КОЕТО НЕ СЪМ СЕ СТРАХУВАЛ ДА ИЗЯВЯВАМ ПУБЛИЧНО!







Няма коментари:

Публикуване на коментар