вторник, 30 юни 2015 г.

УТЕПВАНЕ НА ПАТКИТЕ.....



СНОЩИ Д-Р БОЙКО ПЕНКОВ „УТЕПА ПАТКИТЕ” В СТУДИОТО НА ДАРИНА ЧЕШМЕДЖИЕВА („РЕФЕРЕНДУМ”, БНТ 1).
„Според данни на Световната банка – изрепчи се той, ако средствата за здравеопазване в България се РАЗПРЕДЕЛЯТ правилно, СРЕДНАТА ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ НА ЖИВОТА може да се увеличи С ЧЕТИРИ ГОДИНИ.”
ЩО ТАКА БЕ ЧОДЖУМ? ЩО ПОСЛЪГВАШ?

Я си виж специализациите и титлите в СV-то. Обиколил си света да се учиш, вероятно на държавна сметка, цитирам: специализирал е анестезиология и реанимация, проблеми на белодробните болести – МОСКВА, планиране и управление – Университетски болници ПАРИЖ, управление в здравеопазването - Британския ноу хау фонд и КЕНТЪРБЪРИ БИЗНЕС училище, здравна администрация – ЯПОНИЯ, Европейска интеграция –  Европейска комисия – БРЮКСЕЛ, Глобални здравни проблеми и управление на здравни системи – КЕЙМБРИДЖ  Англия. Завършил е следдипломно обучение по здравен мениджмънт и болнично управление – по Програма ФАР на Европейският  съюз. Магистър е по стопанско управление – бизнес администрация и здравен мениджмънт.
Пък и от 20-на години се въртиш из висшия здравен мениджмънт!
Боже, опази не само здравеопазването, ами и България!
ОТ КАЛИНКИ С ДИПЛОМИ И СПЕЦИАЛИЗАЦИИ!!!

2 коментара:

  1. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване
  2. НЕОБХОДИМО УТОЧНЕНИЕ ЗА ЧИТАТЕЛЯ.
    Продължителността на живота зависи от сложното взаимодействие на фактори с различна природа - липса на войни, природни катаклизми и епидемии; здравословна работна среда, добри жизнени условия; хигиенизирани населени пунктове; хранене; образование, подпомагащо избора на живот; гарантирана работа и полезна роля в обществото; наследственост; възможност за равен достъп до медицински услуги. Да се твърди, че като се регулират разходите за болнични услуги, ще се увеличи средната продължителност на живота е управленски нонсенс. Без значение кой го е казал! При многобройните специализации на заместник здравния министър Пенков, това е недопустимо!

    ОтговорИзтриване