четвъртък, 2 октомври 2014 г.

Размишления накуп ІV



Размишления 23 - президентски.

По едно стихче на покойния Валери Петров. От "Бяла приказка". В стила на Съпругът на Първата дама, който на инициативата на културното министерство за четене на открито прочел стихче за бюджета Орешарски. Бил "беда за околната среда!"

"Той „приятел“ бил ни пръв!

Що е Роската такъв?

Затова, че пръв полита

във войни да ни заплита?

Пръв, защото не ни пита

туй което ще говори

и бели ще ни отвори?

Пръв, защото много иска

българска да харчи кръв?

щом Обама му поиска?

А приятел бил ни „пръв“?

Правилно един от екипа на Сашо Лилов в Института за съвременни социални теории на АОНСУ го нарече преди време "функция" на втория секретар на една амбасада!

***

Казват, че природните бедствия били знак, че Господ не е доволен от земните управници! Стана ми най-после ясно какво се случва в България. Само се моля българският политико-курвенски елит да не ни докара Армагедон!

Размишления 23

Според д-р Дагмар Андерсон от шведския медицински университет "Линдберг" работата сред идиоти води рано или късно до инфаркт. Било по-опасно от пушенето на цигари или злоупотребата с алкохол.

Та не се чудете защо България води в класацията за най-много сърдечно-съдови заболявания и най-много инфаркти.

Нормално е за живот сред толкова политическа идиотия.



Размишления 24

Това получих на имейл-адреса си тази сутрин:

„Ако ми дадете 2 минути от времето си, аз ще ви покажа как да получите достъп до  „Тaйното Оръжие” на мениджъри, продавачи и психолози на световно ниво и как в същото време можете да спечелите 450 лв.! Обърнете внимание на коментарите на доказани български мениджъри, професионални продавачи и психолози:

-НЛП (невро-лингвистично планиране – бел.моя) е висшият пилотаж в комуникацията!, Надя Станева (Директор Екипи "Глобъл лайф" Застрахователен Брокер)

-Научих, че НЛП се преподава на лидери и индуцира лидерски качества! Научих, че успехът и богатството са нормалното състояние на съзнанието! Научих много..., Орлин Баев (Психолог-Психотерапевт) и т.н.”

Юруш народе! За 90 учебни часа в пет модула и 1640 лв. ще се научите всичко!

И ще получите знания да управлявате!

Всичко и нищо! Най-вече последното!

Някои партии ви очакват с нетърпение!

***

Представям си "политическия чистофайник" и "антикомунист" Методи Андреев в съседна парламентарна банка с "партизанската унука" Лили Павлова! Методи, Методи...... Всички сте едни и същи екскременти! Вонящи!

***

Тез дето 25 години реформират социалните системи на България дали не забравиха какво искат да правят. Що не се поучат от Ньойския от Хасково. И да почнат да ни трансформират! "Е"нтелигентна трансформация? Звучи добре, като "трансформиране на нещото в нищо! Щото от много „ре” започна да ми се повдига!



Размишления 25

Като гледах протеста пред ДКЕВР и бай Йоло Денев с плакатчето, па се сетих за нещо от „Немили недраги”. И взех, че го написах:

„От протестърите остана само Йоло.

Нямаше ги умните, красивите и интелигентните протестъри.

Нямаше ги ранобудните студенти.

Даже Калинът на Богословието и академичните му подгласници ги нямаше.

И Цицата с байряка по Йожен Делакроа я нямаше.

Сал един Йоло с плакатчето.

Пък иде зима, а от утре - по скъп ток! Как ли ще го плаща този български великан на протеста.

Бедни ми, бедни ми Йоло!

Защо не се записа в ГЕРБ? Белким те уредяха с някаква синекурна работа!

Че както е тръгнало не се очертава да раздават нито чаец, ни шампанско за победата.

Да не говорим за сандвичи!"



Размишления 26 (сънливи)

В академичното си слово при откриване на учебната година в Софийския университет проф. Иван Илчев заявява: „Ще слушате лекции в университет, в който ще опитваме да ви учим как да мислите - не какво да мислите” (дано не е грешка на в-к „Сега”).

Не съм професор, но ми се струва, че ректорът нещо греши!

Аз знам, че човек трябва се учи за КАКВО ДА МИСЛИ, а не КАК!

Но Илчев може и да е прав! С професори от типа на Г.Бл., К. Ян. и сие може и това да е верния път към познанието. Еле към политическото. Правилното партийно мислене е важна работа. Даже без прословутия чл. Първи на Живковската конституция!

Да се надявам, че поне в Алма матер ще ги научат да мислят на български език. Щото според бай Димитри „езикът и мисленето са свързани и който не знае своя език, той няма свои мисли”.

Така е Мастър Джимо! Ама е по-леко, когато разбираш какво ти суфлират от една амбасада. Пък и плащат за това. А според един „Ентилигентен български” политик, скоро ще трябва да се учим да мислим двуезично!

А вие да не вземете, че да повярвате на написаното.

Според Новели Зарева съм с „фиксация” в червения, партизански комунизъм!

Демек*, не съм в ред.

Досущ** като Л.П.

За по-младите – * - сиреч (that is), тъй да се каже; ** - съвсем, напълно (altogether)

Няма коментари:

Публикуване на коментар