събота, 11 октомври 2014 г.

Размишления 34 и други....


Днес на разсъмване се събудих. Прелитайки над пресата в Интернет попаднах на една статия на Иво Атанасов в „Дума” – „Ще стане ли червеното отново ляво?”. По повод изборната загуба на БСП. Написах следния коментар:
” Проблемът не е в богатството и в богатите, а в начините на забогатяване. Начини, стартирани от Луканов и сие на 10.11. Върнете се там господа, към първопричините за хала на днешна България! И за вашият хал между другото! Там няма СДС, ДСБ, ГЕРБ! Там има един образован БКП елит, с куп глупаци около себе си, който успешно трансформира идеологическия член първи на Конституцията в собственото си икономическо благополучие! И не забравяйте Продев, червените бабички и червените мобифони! Времето на партия-тюрлюгювеч, в която 25 години съжителстваха откровени болшевики, номенклатурни далавераджии, прагматични технократи, безсребърници и алчни сребролюбци отдавна отмина!”
Нямаше да се връщам към сутрешното си писание, ако не беше гьонсуратското изказване на Атанас Мерджанов по една телевизия. Не се „изпояли” на вчерашния пленум, защото били „отговорни!?” политици. България трябвало да се спасява!
Видях как я спасихте с правителството на Орешарски!
942 541 гласа, дето ги получихте на извънредните избори през 2013 г. бяха зов за спасение на държавата ни от мутромилиционерската политика.
А не в подкрепа на малоумните ви икономически и други управленски идеи! 

Само че отново разчетохте грешно народното послание!
Боже Господи! Няма ли кой да отърве България от ояли се спасители!
Без значение от политическата им принадлежност!
НАЙ-ВЕЧЕ!!!
***
Книгата, която смятам да напиша: "За произхода на българските политически партии чрез естествено политическо роене, или за запазването на облагодетелстваната номенклатура в борбата за власт и пари." (Кратко заглавие - "Произход на българските политически партии")
***
Посвещавам на пленума на БСП. И се извинявам на дядо Вазов за заемката!
"А бре, домнуле Мерджане,
бий ви кой от дет' ви хване!
А бре позитански чавки*,

станали за подигравки!
Що продавате народа
зарад собствена изгода?!"
*-Corvus monedula, иначе казано гарга.

Няма коментари:

Публикуване на коментар