вторник, 9 септември 2014 г.

Размишления 3

Вчера (08.09.) Facebook групата срещу мутрите в политиката, за по-кратко - Анти ГЕРБ имаше протест пред Министерския съвет. Дълго време и аз се подвизавах в тази група, пишейки срещу БМБ и ЦГЦ. Докато не осъзнах, че от това полза няма. Основното искане на протеста бе оставка на служебния министър-председател. Да се запиташ за какво?. Не че няма! И ако случайна я подаде, какво правим? По-свястна  личност ли ще ни предложи г-н Плевнелиев? Думата ми обаче е за друго. Става дума, че български протести власт не свалят, а броя на българите, драскащи във Facebook  никога не е равен на броя на митингуващите. Няма да забравя как г-н Владо Танев се хвалеше, че членовете на протестиращите са станали 7000. По негови думи на протеста са излезли около 500 души. Като ги гледах на снимките, ми се видяха по-малко. Даже и от маршируващите на Гергьовския парад тази година. Надявам се г-н Танев да се сети, че протести с масов характер не се организират чрез акции във  Facebook. Ако не го знае разбира се!
Част от лозунгите на протеста бяха актуални – „Не на кабинета Шисташки”. Аналогия с проучванията за шистов газ и т.н. Питам се обаче нямаше ли да бъде по-добре, ако някои от многобройните приятели на г-н Танев беше оспорил пред Върховния административния съд Решение № ОС-28/29.08.2014 г. МОСВ. Което дава разрешение за сондажи на някаква американска фирма в Добруджа.  Което действително щеше да спре разрешението. Посътетвах го преди доста дни. Но явно не ме е чел. Време все още има. Петнадесет дневния срок изтича на 11.09. Бих го направил, но не зная как.
Днес г-н Танев е насрочил в 18:00 часа протест на бул. „Драган Цанков” № 4 пред БНР под наслов „Заедно срещу цензурата над Волгин”.. По повод свалянето от ефир на предаването „Деконструкция”. Лично аз харесвам и предаването и автора. Но е твърде едностранчиво и като че ли не е за месеца на предизборната кампания. Дай Боже да се съберат повече хора от вчера. Ама се съмнявам.
Сутринта (09.09) гледах в една телевизия две дами – Н.Ст. и С.К. Според втората, Н.Ст., която денонощно висяла във Facebook, работила като пиар на Богомил Манчев от „Риск Инженеринг“. Той пък бил спряган за част от „енергийната мафия“ и най-активен лобист за АЕЦ „Белене“. В момента, пък за пари Н.Ст. се прехвърлила при Бареков. С.К. обаче обича ГЕРБ безплатно. И вероятно виси във Facebook безплатно. Няма как да и пусна по-стари записи от телевизия СКАТ и дискусионното студио на Велизар Енчев от около година и половина. В които се вижда как е мразила лицата БМБ и ЦГЦ. Вероятно също безплатно.
Какво да се прави?
Рискове на политическия шафранталък.

Няма коментари:

Публикуване на коментар