понеделник, 1 септември 2014 г.

ПРЕДИЗБОРНИ ТЕЛЕВИЗИИ 1.

Соня Култуклиева и Мира Радева правят активна реклама на Светиня Му при Хекимян (bTV, 02.09.).
Според Соня един кандидат на партията-хранилница, все още зам.кмет на София по „здравеообъркването”, бил най-достойната личност в листите на ГЕРБ! Разбира се, че е най-достойния. Но най-достойният ментърджия! Със 120 млн.дълг на ВМА зад гърба си. И с доклади на Сметната палата, дето плачат за прокурор. За тия му „меринджейски”* и други неясни заслуги е носител на „Стара планина с мечове”. Пръв измежду всичките офицери в българско. Връчен му от Гоце. Някои казват, че знаят за неясните заслуги, но не искат да ми ги обадят. То и Найденов-Маин успя да го закичи с каквото можа. Според правомощията си.
Според Мира няма друг човек, реализирал толкова изборни победи като Борисов. Нека друг покаже същите качества и хората ще имат избор дума социоложката. Какви са му качествата не е ясно. Може би в „постната пица” на Дянков, в „плажуването” на Трайчо (в емиратите ли беше или другаде, не помня), в таланта ни Миро Мършата и неговата псевдоагенция за контрол на храните или в търсенето на здравни министри по бензиностанциите? Или може би в разстроението на приказките му по една и съща тема в рамките на едно денонощие. Ама нейсе! Който не разбрал, ще разбере! Обещават ни го!
Вероятно тази сутрин Едвин не си е пил хапчетата. Според Гурото и кинжалът на СДС, а днес на ГЕРБ, започвала май Третата световна война. Вместо Полша –Украйна, вместо Хитлер и Сталин – Путин! Та визията на Шаламанов била отговорна българска визия. Ама Близнашки защитавал комунистите, а не България. На господина мога да му припомня една реч на Богдан Филов от преди 70-на години. Изпратена с бурни аплодисменти от Камарата. Ама се страхувам да не го стресна. Щото края на Филов, четири години след речта, и на враг да го не пожелаеш! До кога в българските телевизии ще гастролират врачки и кинжали?
Ало, Хекимян! Колко ГЕРБ пиари ще гледаме тази сутрин? До момента ги изброих четирима - горните трима плюс Методи Андреев!
Равнопоставено отразяване на българските политически пристрастия. Мархаба Хекимян! Ашколсун bTV!
*- под "вещото" ръководство на този меринджей ВМА заработва годишно по НЗОК за извършена дейност около 35 млн.лева (по данни на "Преса"за седеммесечието на 2014 г. - 23 млн.лева ). И допълнително си харчи още 60-70 (числото е занижено от мен) млн. субсидия от бюджета на МО.

Няма коментари:

Публикуване на коментар