петък, 20 юни 2014 г.

С .... да ги сочиш!



За българските властници бедствията, авариите и катастрофите са като черните лебеди от една известна книга на Никълъс Нисим Талеб. Те са случайни  и неочаквани събития, които:

-Не могат да се предсказват;

-Въздействието им върху населението варира от нищожно до огромно;

-И се обясняват най-добре със задна дата.

Независимо от наличието на:

-Център за аерокосмично наблюдение (създаден преди 5 години), за който м-р Емел Етем похарчи над 3,3 млн. лв. народна пара;

-Център на НАТО за управление на кризи и реагиране при бедствия - първата международна военна структура на Алианса на родна територия (парламентът ратифицира Меморандум за разбирателство между министерствата на отбраната на България, Гърция и Полша за изграждането и управлението на центъра през март 2014 г.) и

-"Националната програма за защита при бедствия 2014-2018 г." подписана от премиера Пламен Орешарски на 07.05.2014 г. Последната е от типа документи, които произвеждаме на килограм!

И при тази ситуация, българските властници имат наглостта да стават телевизионни звезди! Скрийте се бре некадърници. Народът има за вас една приказка - "С .... да ги сочиш". Съдържанието на многоточието е добре известно!

Добро утро на 21 юни! С надеждата, че в днешния ден Господ ще бъде Българин. Както преди 20 години на стадион „Parc des Princes”.

Няма коментари:

Публикуване на коментар