събота, 23 ноември 2013 г.

Сентенции, афорими и друге "изми"

„Красотата и любовта облагородяват света, политикът го разваля”
***
„Не се чудете на големите носове. Не са козметичен дефект. Притежателите им правят много често секс и изразходват повече енергия. А затова им трябва повече кислород. Според American Journal of Physical Anthropology. Интересно откритие.... Обсъдете проблема с личния си лекар!”
***
"Единственото нещо по-възбуждащо от секса е въздържанието"
Граждани, внимавайте. Не се поддавайте на пенсионерски уйдурми (за младите - специално съчинени, измислени, стъкмен версии или машинации)!!!
***
Днес, за някои българи
милата родина
се асоциира със чужбина!
Кога ще се събудиш нацийо заспала?
И да си видиш ИДЕАЛА?!
***
Обичам да се смея,
в тез трудни времена.
Дано със смях ги преболея!
***
“О, вий кои пристъпяте тоз праг, морал и съвест тука оставете!"
Всяка алюзия (от латински allusio подмятане, шега, намек) с българския парламент и българските депутати е случайна и ...злонамерена.
***
"Да се изкорени корупцията и проституцията е невъзможно, но да се направят те поносими за обществото е напълно постижимо". Преди се борехме с бактерии, вируси и всякакви други гадинки - хлебарки, мухи, плъхове и т.н. И не успяхме да ги преборим. Сега се мъчим да управляваме популациите им така, че да не ни застрашават.
***
„Аз не съм Атинянин или Грък, аз съм гражданин на света!” (думи на Сократ, цитирани от Плутарх) А пък някои си мислят, че глобализмът е откритие на днешните мислители. Подобно на Ленин и болшевиките по отношение на интернационализма!
***
„Лошите хора живеят, за да ядат и пият, докато добрите ядат и пият, за да живеят.” Сократ. Предлагам да се преброим!
***
„Непременно се ожени — ако вземеш добра жена ще си щастлив; ако вземеш лоша — ще станеш философ.” Сократ. При лоша съпруга, българската традиция обикновено те насочва към политика.
***
„Cognosce te ipsum!” - Опознай себе си!” Сократ. Преди да станеш политик! Или си изпери биографията с АСЕ. В най-лошия случай се почисти с Venish.
***
Преставам с политическите коментари,
защото все ме плюят разни твари –
май бивши "комунисти" и "другари".
Приписват ми те всички грехове
на нашето тъй тъжно дередже.
На младите предавам им щафетата
за политическите битки и просветата,
защото при народ непросветен,
не виждам утрешния светъл ден!
***
"Бог ще ми прости — това му е работата." - Хайнрих Хайне. По този повод след като натрупах първия си милион, отидох да се изповядам....... И си изпрах съвестта. Сега съм в белия сектор на бизнеса - като Цветелина и Саша...
***
„Roma locuta, causa finite”. (буквално - “Рим каза, въпросът е решен”, преносно - “Папата е непогрешим”).На български би звучало така: Аз казах! Кой противоречи? За мен не значи нищо вашта личност!....Навик на българските политици.
***
От политика, икономика, здравеопазване,
от всичко туй разбираме.
Ала от преките си задължения,
май често абдикираме!
Тях да ги оправят другите! Щото ако се обадя, може да ми изстине столчето!
***
„Ex Oriente lux” (От Изток - светлина). Не е вярно. От четвърт век идва само от Запад!
***
„Dum spiro.” Овидий. Докато дишам се надявам. Ама все по-малко хора срещам!
***
Римляните казват "Ad cogitandum et agendum homo natus est" (Човекът е роден да мисли и да действа). Голям съм грешник. В някой области съм мислил подсъзнателно или действията са изпреварвали мисълта ми! Трябва да се изповядам!
***
"Излишен ентусиазъм. Ние четвърт век храним демократите. Тамън ги нахранихме, вие сега искате да сложите нови гладни хора начело, та да трябва да храним и тях. А не, благодарим ви!"
***
„Властта лежи на улицата“, но няма защо да бързаме. Тук не метат улиците“. По Станислав Йежи Лец.
***
„Навсякъде, където ограбването изисква по-малко усилия от труда, то преобладава и никаква религия или морал не е в състояние да го спре. Кога спира ограбването? Когато се окаже по-скъпо и опасно от труда.”Фредерик Бастия, „ Законът”. Изводите за последните 24 години преход са на читателите.
***
„Мисленето е луксозно дело! Не е за хора с ниско чело!"
 ***
”КИФЛА - абревиатура от женски или мъжки род (според случая), означаваща Капризничещ/а Индивид/ка с Фрапиращи Лицеви Аномалии. В разговорния език се използва за наименуване на тестено изделие, което е особено вкусно, ако е току що изпечено. Може да се консумира и с кафе. Бон апети!" По идея и заемка от Христо Кьосев, в-к "Труд"
***
"Само глупакът не иска акъл от никого, а простакът го казва даже на глас. . . " Коментар по повод интервю на проф.Чирков, за което съобщава Фрогнюз. Между друго, голяма част от коментиращите там са образец на глупост и простащина! По идея и заемка от Христо Кьосев, в-к "Труд"
***
"Ако имахме опашки, светът би станал по-добро място за живеене . Нямаше как да скриваме чувствата си!" По един сериал за ФБР.

Няма коментари:

Публикуване на коментар